logo

Deense kar met Hollandse nuchterheid multifunctioneel gemaakt…

Nieuw: de Greenlorrie

Het Astense bedrijf Berkvens Greenhouse Mobility is door de actieve samenwerking met telers vooruitstrevend in de aanpak van slimme oplossingen voor de glastuinbouw. Dat dit kan van een high-end schaarlift tot een klein behulpzaam wagentje wordt bewezen met deze kleine maar zeker niet onbelangrijke ontwikkeling.

Deense karren wachtenBerkvens greenhouse mobility ontwierp, in samenwerking met telers, een ‘lorrie’ die ervoor zorgt dat de overbekende Deense karren rechtstreeks te plaatsen zijn op buizenrails. Daardoor is het niet meer nodig plantmateriaal over te laden van een Deense kar naar een buisrailwagen in de rij.
Vanaf het moment dat de vrachtwagen, geladen met Deense karren vol planten, arriveert bij de kweker is het nog maar een kleine stap naar de rij. Nadat de karren uit de vrachtwagen gereden zijn worden ze aan elkaar gekoppeld. Berkvens ontwikkelde haken om de wagens met een eenvoudige handeling solide aan elkaar te bevestigen. De karren worden opgepikt door een Greentrack en zo vervoerd naar de rij. Daar worden ze losgekoppeld en door een ingenieuze steeklift op een Greenlorrie getild. Vervolgens rijdt de Deense kar op de lorrie mét plantmateriaal de rij in waar medewerkers de planten plaatsen. Te hoog? Geen punt: ook een los te bevestigen trapje voor de Deense kar wordt bijgeleverd. Erwin Berkvens: “Een prachtig systeem dat de kweker vele manuren uitspaart omdat er niets meer overgeplaatst hoeft te worden. De terugverdientijd? Héél snel.”

Wilt u ook meer informatie over de Greenlorrie? Neem contact op met Erwin Berkvens via 0493-670087 of kijk op www.greenhousemobility.nl
Wilt u een filmpje zien over de werking van de Greenlorrie? kijk dan op youtube.